Χρ. Σπίρτζης στο ΛΑΤΩ FM: «O Β.Ο.Α.Κ. δεν μπορεί να υλοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο»

Για τον ΒΟΑΚ και την πιθανή κατάργηση των διαγωνισμών από τη νέα κυβέρνηση αλλά και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας «πρέπει να περιμένουμε για το αν θα καταργήσει το Υπουργείο τους διαγωνισμούς. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι λίγες μέρες και θα επιστρέψει στην πραγματικότητα κάποια στιγμή.

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα


Για μια σειρά από υποδομές αλλά και άλλες ενέργειες που έχει εξαγγείλει,  τελικά προσγειώνεται στη γη, επανέρχεται στην πραγματικότητα, γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία σειρά από θέματα που θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει.

Είναι  άλλη η λογική της ανέξοδης κριτικής και του δογματισμού που είχε τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τον αντιπολιτευτικό της οίστρο, της στείρας αντιπολίτευσης και άλλο να προχωρήσει για να υλοποιήσει συγκεκριμένα έργα και  υποδομές που έχουμε ανάγκη, εκτός και αν έχει λογική να τις στείλει στις καλένδες και να μην τις υλοποιήσει ποτέ.

Θεωρώ ότι ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης δεν μπορεί να υλοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, έχουμε εξηγήσει και δημόσια στα Χανιά και στο Ηράκλειο που παρουσιάσαμε τα διαφορετικά σενάρια που υπήρχαν, οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε λίγο να τα δει το Υπουργείο.

Οσο για τις δηλώσεις του Υπουργού Κώστα Καραμανλή για «σκίτσα» και την διαφαινόμενη πρόθεση να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί για τον ΒΟΑΚ ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά  «ο κος Καραμανλής πρέπει να κάνει κριτική στην παράταξη του γιατί 40 χρόνια δεν είχαμε μελέτες. Χθες  βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απορρίπτει την προσφυγή που είχε γίνει από συγκεκριμένο σχήμα άρα  δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο να συνεχιστούν οι διαγωνισμοί.
Οποιαδήποτε ακύρωση αυτών των διαγωνιστικών διαδικασιών, πηγαίνει την υλοποίηση του ΒΟΑΚ στις καλένδες. Δεν μπορεί να συνεχίζει η ΝΔ με ψευδαισθήσεις και επικοινωνιακές τακτικές ,  αυτά που έλεγε στην αντιπολίτευση.
Ήταν  ένα πολύ μεγάλο λάθος ειδικά ότι ο ΒΟΑΚ να έχει ανατεθεί στον ΟΑΚ με τη συγκεκριμένη στελέχωση που έχει και με τους ρυθμούς που πήγαινε. Ακόμα και για τους κόμβους που κάθε εβδομάδα σχεδόν είχαμε θανατηφόρο ατύχημα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του υπουργείου, μας έλεγαν ότι ήταν έτοιμες οι μελέτες και όταν μας τις αποστείλανε υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΚ διαπιστώναμε ότι είχε πολύ δρόμο ακόμη για να ωριμάσουν.

Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκπροσωπήσει τις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν, τον τίμησαν, το 32% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και ειδικά τους πολίτες της Κρήτης που μας τίμησαν, από κει και πέρα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή τη στήριξη του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι και η οργάνωσή μας πρέπει να είναι πιο ανοιχτή, να έχει ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων  στα μέλη της και για να γίνει αυτό χρειάζονται νέες διαδικασίες. Ένα πιο σύγχρονο κόμμα για την ενημέρωση και την συζήτηση με τους πολίτες.
Στην ουσία μιλάμε για μία μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ , θα συζητήσουμε το πώς θα γίνει αυτό,  θα γίνει είτε μέσω μιας επανίδρυσης ή μέσω άλλων διαδικασιών που θα καταλήξουμε σε κάθε περίπτωση σε μία ανοιχτή  συμμετοχική διαδικασία και σε ένα Συνέδριο. Να υπάρχει μία άμεση σχέση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των πλατειών κοινωνικών στρωμάτων».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com